Onze jeugd

Onze jeugd

Onze jeugd

Niet alleen ouderen werken als vrijwilliger bij onze vereniging. Wij hebben ook (niet alleen van geest) jeugdige vrijwilligers. Ben jij op zoek naar een super leuke hobby of benieuwd naar wat onze jeugdleden allemaal presteren? Lees dan snel verder!

Vanaf 14 jaar mag je lid worden van onze vereniging. Buiten het reiseizoen help je mee aan het onderhoud aan de spoorlijn en het materieel. Geef bijvoorbeeld de kraan of onderstopper een onderhoudsbeurt.

Je kan ook helpen onze site gereed te maken voor het rijseizoen. En waarom zou je continue heen en weer lopen met zware emmers kolenstof of pallets als er een smalspoortrein gereed staat waar je mee kan rijden?

Onze jongeren hebben ook geholpen bij het vervangen van de Opeisingstraat. Mede dankzij hun voorbereiding en hulp is deze overweg binnen 48 uur vervangen.

Ook op ritdagen kan je onze jongste vrijwilligers tegenkomen. Voor bepaalde functies hebben we een leeftijdsgrens, maar binnen de vereniging kijken we altijd naar de mogelijkheden om te helpen. Bijvoorbeeld zoals bij Train Mania, een jeugdkamp waar veel van onze jonge vrijwilligers aan meedoen. Tijdens dit kamp hebben zij onder toezicht mogen rijden met de 74 en motorwagen. Maar onze jongste vrijwilligers helpen ook de treinen gereed te zetten met oudere vrijwilligers.

Andere taken die je uit kan voeren, zijn catering, het klaarzetten van de kolen voor de stoomlocomotief, helpen bij het snoeien langs de lijn, meerijden met de treinen en het leren kennen van de machines, rijden met het smalspoor, helpen bij het organiseren en opruimen van de site.

Dagen van hard werken worden binnen onze vrienden-vereniging altijd samen afgesloten, we gaan ergens wat eten of we sluiten de dag af met een BBQ.

Ben jij benieuwd naar onze vereniging en wil je lid worden? Bezoek ons of contacteer ons!