De Oriënt Dining Express

Onze meest exclusieve ervaring beleef je aan boord van de Oriënt Dining Express.

Stap aan boord van de stoomtrein van Maldegem naar Eeklo en de mythe van de grote Europese express-treinen komt tot leven.

Je geniet van een culinaire rondreis doorheen het Meetjesland aan boord van een rijtuig uit de Orient-Express of een 1ste klasse rijtuig met interieur van Henry Van der Velde. 

Valentijn – Diner
8, 9 & 10 februari 2019

Cateraar: Huyze De Baere
Prijs: vanaf € 94 pp.

Tickets voor deze rit zijn niet meer beschikbaar

Info & tickets

Lunch
10 maart 2019

Cateraar: Traiteur Bekaert
Prijs: vanaf € 59,99

Tickets voor deze rit zijn niet meer beschikbaar

Info & tickets

Pasen – Luxe ontbijt/brunch
21 april 2019

Cateraar: Guy van de Vijver
Prijs: vanaf € 48,99

Tickets voor deze rit zijn niet meer beschikbaar

Info & tickets

Moederdag – English Tea
12 mei 2019

Cateraar: in house
Prijs: € 39

Tickets verkrijgbaar vanaf
vrijdag 5 april 2019 om 19:00

Info & tickets

Vaderdag – Kaasbuffet
9 juni 2019

Cateraar: Deli-Kaas
Prijs: te bepalen

Tickets verkrijgbaar vanaf
woensdag 15 mei 2019 om 19:00

Info & tickets

Lunch
7 juli 2019

Cateraar: Guy van de Vrijver
Prijs: te bepalen

Tickets verkrijgbaar vanaf
vrijdag 7 juni 2019 om 19:00

Info & tickets

Lunch
8 september 2019

Cateraar: Guy van de Vijver
Prijs: te bepalen

Tickets verkrijgbaar vanaf
donderdag 8 aug. 2019 om 19:00

Info & tickets

Wild – Diner
8, 9 en 10 november 2019

Cateraar: Jurgen Kookt
Prijs: te bepalen 

Tickets verkrijgbaar vanaf
vrijdag 4 oktober 2019 om 19:00

Info & tickets

Reserveren

Reserveren doe je door op de knop “info & tickets” te klikken die staat bij de rit van jouw keuze. Hierdoor krijg je alle informatie te zien die betrekking heeft op deze rit. Hier staat onder andere het menu, de prijs en uur van aanvang. Bovendien staat hier ook vermeld wanneer de online verkoop geopend wordt. 

Opgelet: we hebben per rit maar een heel beperkt aantal tafels beschikbaar terwijl de vraag erg groot is. Zorg dus dat je er op tijd bij bent wanneer de online verkoop geopend wordt!

Online reserveren en betalen is steeds verplicht.

Een eigen exclusieve Oriënt Dining Express

Dineren in een authentiek en uniek kader voor een zakenlunch, verjaardagsfeest, een huwelijk, onder vrienden of andere gelegenheid?

Organiseer dan je eigen Orient Dining Express! Volledig op maat zorgen we voor een unieke ervaring en zorgen we dat de rit van uw dromen nog lang blijft nazinderen!

Naast onze unieke rijtuigen is onze volledige site ook ter beschikking voor grootschalige gelegenheden. 

Boek nu jouw eigen exclusieve Oriënt Dining Express

Volledig op maat zorgen we voor een unieke ervaring

Overnachten in het Cleythil Hotel

Wanneer je ten volle wenst te genieten van deze authentieke ervaring op de Oriënt Dining Express en niet meer naar huis wenst te rijden, dan kun je overnachten in het Cleythil Hotel in Maldegem.
Vanuit de ruime en rustige kamers, geniet je van een panoramisch zicht over de velden, dreven en bossen in de omgeving van het hotel.

Overtuigd? Bezoek dan de website van het Cleythil Hotel voor meer informatie.

Organisatie

De Orient Dining Express wordt georganiseerd door de vzw Stoomcentrum Maldegem ter ondersteuning van haar activiteiten om haar volledige collectie te restaureren, onderhouden en rijvaardig te houden. Alle werkzaamheden, organisaties, inzet van medewerkers op de Orient Dining Express gebeuren op vrijwillige basis. 

De Orient Dining Express wil je terugbrengen naar de tijd van de grote express-treinen in de jaren ‘60 –70 van vorige eeuw. Toen waren restaurantrijtuigen van de Compagnie Internationale des Wagons-Lits nog dagelijks aanwezig op de grote lijnen en internationale verbindingen.

Het menu is hetzelfde voor alle reizigers, wat vandaag niet meer vanzelfsprekend is. De brigade bestaande uit chef en personeel van de traiteur en vrijwillige medewerkers van de vzw Stoomcentrum Maldegem doen er alles aan om je een perfecte ervaring aan te bieden.

Veelgestelde vragen

Is op voorhand reserveren (voorboeking) mogelijk?

Doordat wij slechts 12 tafels per rijtuig hebben (in totaal dus 24 voor onze 2 rijtuigen) is op voorhand reserveren niet mogelijk. Wij vinden dat elke bezoeker een gelijke kans verdient op een unieke ervaring in onze Oriënt Dining Express.

Heb je een speciale gelegenheid met familie, vrienden of zakenrelatie? Vanaf 20 personen kan een eigen exclusieve Oriënt Dining Express reeds interessant zijn.

Indien je een actieve vrijwilliger of grote donateur bent dan kun je wel op voorhand reserveren door contact met ons op te nemen *.

* Omdat wij iedereen graag een eerlijke kans geven op een tafeltje in de Oriënt Dining Express staan wij niet meer dan 25% bezetting via voorboeking voor actieve vrijwilligers en grote donateurs toe. Zo kunnen wij elke bezoeker nog een kans geven op een tafeltje.

Waar is het vertrek en aankomst van de trein?

Zowel het vertrek als de aankomst van de trein is bij onze site van Stoomtrein Maldegem-Eeklo. Je kan terecht op het volgende adres: stationsplein 8, 9990 Maldegem. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Wat is inbegrepen in de prijs?

Tenzij anders vermeld op de specifieke pagina voor de rit * zijn de volgende zaken inbegrepen in de betaalde prijs:

  • Het volledige vermelde menu
  • Alle vermelde dranken
  • Ticket voor de treinreis
  • Toegang tot de restauratierijtuigen
  • Een bijdrage als dank voor de inzet van onze vrijwilligers (deze bijdrage gaat integraal naar de vereniging voor het behoud van onze vereniging)

* onder voorbehoud van wijzigingen of fouten. Raadpleeg steeds de specifieke pagina voor de rit van jouw voorkeur.

Wat met voedingsintolerantie (allergenen)?

Onze middelen in onze keuken die mee reist aan boord van de rijdende trein zijn zeer beperkt. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om een alternatief te bereiden dat rekening houdt met uw allergenen.

Daarom is het belangrijk op voorhand contact met ons op te nemen om uw voedingsintolerantie te vermelden. Op de dag zelf kunnen wij geen aanpassingen of alternatieven aanbieden!

Zijn er faciliteiten voor jonge kinderen of mindervaliden?

Door het historische karakter van onze treinen zijn er geen faciliteiten aan boord voor het voeden of verzorgen van jonge kinderen. Door de beperkte deurruimte en ruimte in de gang waar onze vrijwilligers werken is het ook niet mogelijk om rolwagens of kinderwagens aan boord te brengen of te plaatsen.

Mag ik een huisdier meebrengen?

Wij houden van huisdieren en deze zijn welkom op onze gewone stoom- en dieseltreinen. Echter op de Oriënt Dining Express zijn huisdieren niet toegestaan vanwege het unieke en fragile interieur. 

Tweede Oriënt Expres rijtuig in België van de sloop gered!

De Oriënt Express is een beroemde trein die bij velen tot de verbeelding spreekt, maar weinigen weten dat deze trein een Belgische uitvinding is! De Luikse bankier Georges Nagelmackers was geïmponeerd door de Amerikaanse Pullman-treinen, en besloot in Europa een systeem van slaapaccommodatie voor treinreizigers te ontwikkelen dat nog luxueuzer en comfortabeler was dan wat hij gezien had in de Verenigde Staten.

In 1876 richtte hij de Compagnie Internationale des Wagons-Lits op (CIWL). Met steun van onder meer koning Leopold II van België startte dit bedrijf in 1883 met de legendarische spoorwegverbinding Oriënt Express tussen Parijs en Istanboel.

Reeds in 2012 werd een eerste rijtuig van deze beroemde trein in België bewaard door vzw Stoomcentrum Maldegem.

In 2018, 135 jaar na de oprichting van de Oriënt Express, wordt door het Stoomcentrum Maldegem een tweede rijtuig van de sloop gered!

Het restaurantrijtuig WR2982 werd gebouwd in Italië in 1927, en door CIWL gebruikt tot 1965. Na een modernisering in een werkplaats in Milaan ging het dienst doen voor Italiaanse binnenlandse treinen, totdat de Italiaanse spoorwegen FS het in 1986 buiten dienst stelden. Het rijtuig kwam in België terecht, bij de Wagons-Lits werkplaatsen in Oostende. Na een restauratie werd het rijtuig in 1988 overgebracht naar de Heizel in Brussel, om dienst te doen als horecagelegenheid in ‘The Village’ van Bruparck.

Nu deze attractie de deuren sloot – en dringend afgebroken diende te worden, slaagde Stoomcentrum Maldegem erin het rijtuig van de sloop te redden, en zal het na restauratie terug haar originele spoorwegfunctie krijgen.

Stay informed

Curious about news about our ride days, activities, special events and the operation of our association?
Sign up for our monthly newsletter or follow us on our social media.