Welkom aan boord van de

De Oriënt Dining Express

Onze meest exclusieve ervaring beleef je aan boord van de Oriënt Dining Express.

De mythe van de grote Europese express-treinen komt tot leven bij Stoomtrein Maldegem-Eeklo.

Je geniet van een culinaire rondreis doorheen het Meetjesland en schuift de benen onder tafel van een rijtuig van de legendarisceh Oriënt Express of van een eersteklasse rijtuig met interieur van Henry Van der Velde. 

Diner
19 september 2020

Cateraar: Guy van de Vijver
Prijs: vanaf € 94,00 pp.

Tickets verkrijgbaar vanaf vrijdag 21 augustus 2020 om 19:00

Info & tickets

Diner (Extra rit!)
4 oktober 2020

Cateraar: Guy van de Vijver
Prijs: vanaf € 94,00 pp.

Tickets nu verkrijgbaar

Info & tickets

Diner (Extra rit!)
10 oktober 2020

Cateraar: Guy van de Vijver
Prijs: vanaf € 94,00 pp.

Tickets nu verkrijgbaar

Info & tickets

Wild – Diner
6, 7 & 8 november 2020

Cateraar: Jurgen Kookt!
Prijs: vanaf € 94,00 pp.

Tickets verkrijgbaar vanaf vrijdag 9 oktober 2020

Info & tickets

Kerst – Diner
19 & 20 december 2020

Cateraar: Guy van de Vijver
Prijs: vanaf € 95,00 pp.

Tickets verkrijgbaar vanaf vrijdag 13 november 2020 om 19:00

Info & tickets

Reserveren

Een eigen exclusieve Oriënt Dining Express

Dineren in een authentiek en uniek kader voor een zakenlunch, een verjaardagsfeest, een huwelijk, een gezellig samenzijn onder vrienden of andere gelegenheid?

Boek dan je eigen Orient Dining Express! Wij zorgen voor een unieke ervaring op maat die nog lang zal blijven nazinderen!

Naast onze nostaligische rijtuigen is onze volledige site ook ter beschikking voor grootschalige evenementen. 

Boek nu jouw eigen exclusieve Oriënt Dining Express

Volledig op maat zorgen we voor een unieke ervaring

Overnachten in het Cleythil Hotel

Wanneer je ten volle wenst te genieten van deze onvergetelijk belevenis op de Oriënt Dining Express en niet meer naar huis wenst te rijden, is er de mogelijkheid om te overnachten in het Cleythil Hotel in Maldegem.
Vanuit de ruime en rustige kamers geniet je van een panoramisch zicht over het idyllische landschap rondom het hotel.

Voor meer informatie:  bezoek de website van het Cleythil Hotel.

Organisatie

De ritten met de Oriënt Dining Express worden georganiseerd door de vzw Stoomcentrum Maldegem ter ondersteuning van haar activiteiten om haar volledige collectie te restaureren, onderhouden en rijvaardig te houden. Alle werkzaamheden en inzet van medewerkers op de Oriënt Dining Express gebeuren op vrijwillige basis. 

De Oriënt Dining Express wil je terugbrengen naar de tijd van de grote expresstreinen uit de jaren ‘60 –70 van vorige eeuw. Toen waren restaurantrijtuigen van de Compagnie Internationale des Wagons-Lits nog dagelijks aanwezig op de grote lijnen en internationale verbindingen.

De chef en het personeel van de traiteur alsook de vrijwilligers van de vzw Stoomcentrum Maldegem doen er alles aan om jou een perfecte ervaring aan te bieden.

Veelgestelde vragen

Is op voorhand reserveren (voorboeking) mogelijk?

Doordat wij slechts 12 tafels per rijtuig hebben (in totaal dus 24 voor onze 2 rijtuigen) is reservatie voor de start van de online verkoop niet mogelijk. Wij vinden dat elke bezoeker een gelijke kans verdient op een unieke ervaring in onze Oriënt Dining Express.

Heb je een speciale gelegenheid met familie, vrienden of zakenrelatie? Vanaf 20 personen kan het reserveren van jouw eigen exclusieve Oriënt Dining Express reeds interessant zijn.

Waar is het vertrek en aankomst van de trein?

De trein vertrekt en komt aan in het station van Maldegem. Je kan terecht op het volgende adres: stationsplein 8, 9990 Maldegem. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Je hebt ook de mogelijkheid om op de stappen in Eeklo of Balgerhoecke. Een ticket voor de rit kan je dan in de trein zelf kopen.

Wat is inbegrepen in de prijs?

De volgende zaken zijn inbegrepen in de prijs:

  • Het volledige menu zoals vermeld op de eventpagina
  • Alle vermelde dranken
  • Ticket voor de treinreis
  • Een bijdrage voor het behoud van onze vereniging

* Raadpleeg steeds de specifieke pagina voor de rit van jouw voorkeur voor mogelijke wijzigingen of uitzonderingen.

Wat met voedingsintolerantie (allergieën)?

Onze middelen in de keuken op de trein zijn zeer beperkt. Daarom is het belangrijk om op voorhand contact met ons op te nemen om jouw voedselintolerantie te vermelden. Op de dag zelf kunnen wij geen aanpassingen of alternatieven aanbieden.

Zijn er faciliteiten voor jonge kinderen of mindervaliden?

Door het historische karakter van onze treinen zijn er geen faciliteiten aan boord voor het voeden of verzorgen van jonge kinderen. Door de beperkte deurruimte en ruimte in de gang waar onze vrijwilligers werken, is het helaas ook niet mogelijk om rolwagens of kinderwagens aan boord te brengen of te plaatsen.

Mag ik een huisdier meebrengen?

Wij houden van huisdieren en deze zijn welkom op onze gewone stoom- en dieseltreinen. Echter op de Oriënt Dining Express zijn huisdieren niet toegestaan vanwege het unieke en fragiele interieur. 

Tweede Oriënt Expres rijtuig in België van de sloop gered!

De Oriënt Express is een beroemde trein die bij velen tot de verbeelding spreekt, maar weinigen weten dat deze trein een Belgische uitvinding is! De Luikse bankier Georges Nagelmackers was geïmponeerd door de Amerikaanse Pullman-treinen, en besloot in Europa een systeem van slaapaccommodatie voor treinreizigers te ontwikkelen dat nog luxueuzer en comfortabeler was dan wat hij gezien had in de Verenigde Staten.

In 1876 richtte hij de Compagnie Internationale des Wagons-Lits op (CIWL). Met steun van onder meer koning Leopold II van België startte dit bedrijf in 1883 met de legendarische spoorwegverbinding Oriënt Express tussen Parijs en Istanboel.

Reeds in 2012 werd een eerste rijtuig van deze beroemde trein in België bewaard door vzw Stoomcentrum Maldegem.

In 2018, 135 jaar na de oprichting van de Oriënt Express, red het Stoomcentrum Maldegem een tweede rijtuig van de sloop.

Het restaurantrijtuig WR2982 werd gebouwd in Italië in 1927 en door CIWL gebruikt tot 1965. Na een modernisering in een werkplaats in Milaan ging het dienst doen voor Italiaanse binnenlandse treinen, totdat de Italiaanse spoorwegen FS het in 1986 buiten dienst stelden. Het rijtuig kwam in België terecht, bij de Wagons-Lits werkplaatsen in Oostende. Na een restauratie werd het rijtuig in 1988 overgebracht naar de Heizel in Brussel om dienst te doen als horecagelegenheid in ‘The Village’ van Bruparck.

Nu deze attractie de deuren sloot – en dringend afgebroken diende te worden, slaagde Stoomcentrum Maldegem erin het rijtuig van de sloop te redden en zal het rijtuig na restauratie terug haar originele spoorwegfunctie krijgen.

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar nieuws over onze ritdagen, activiteiten, speciale evenementen en werking van onze vereniging?
Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op onze sociale media.